Ukryte Rzeki to kuchnia fusion, która bywa zmienna jak rzeka łącząca przepisy różnych kuchni, regionów, a nawet epok…
Przystawki
-
Gołąbek z kapusty włoskiej
35,-z kuskusem, purée z pieczarek portobello i miso, warzywnym ragoût i sosem z czerwonego wina
Labels: Danie wegańskie -
Łosoś szkocki
52,-z Ikurą, kumkwatem, salsą z kalarepy, rukolą i sosem vinaigrette z sepii i bergamoty
Labels: Danie bezglutenowe -
Tatar z tuńczyka
58,-z pomarańczą, katsuobushi i majonezem z pieczonych ostryg
Labels: Danie bezglutenowe -
Tatar z polskiej polędwicy wołowej
46,-z Parmezanem i sosem Rouille z wędzoną papryką
Labels: Danie wegańskie -
Carpaccio z jelenia
62,-z gorczycą, ketchupem z wędzonych śliwek i jałowca, galaretką z jeżyn, skorzonerą i olejem z truflami
Labels: Danie bezglutenowe
Zupy
-
Kapuśniak z suszonymi pomidorami
24,-jarmużem, boczniakiem królewskim i ziemniakami
Labels: Danie wegańskie -
Zupa kokosowa
26,-z pomidorami, smażonymi grzybami shitake i wontonami z bakłażanem
Labels: Danie wegańskie -
Zalewajka inaczej
29,-krem z gęsiny i zakwasu, kluska z gęsiną, pastrami z gęsi, topinambur i wędzona kwaśna śmietana
-
Esencjonalny bulion z homarem
30,-serwowany z pierożkami z wieprzowiną i krewetkami, smażonymi kalmarami i warzywami strączkowymi
Sałatki
-
Caesar z kurczakiem kukurydzianym
40,-Parmezanem, grzankami i sosem z sardeli
-
Caesar z krewetkami
40,-w tempurze (4 szt.), grzankami, Parmezanem i sosem z sardeli
-
Sałatka z ziemniakami
40,-Chorizo, smażonymi kalmarami, cykorią, pomarańczą, orzechami ziemnymi i majonezem z rokitnikiem
Labels: Danie bezglutenowe
Makarony
-
Pierogi z łososiem
48,-zielonym groszkiem, sosem z białego wina i olejem wasabi
-
Risotto z Chorizo
55,-kałamarnicą, krewetkami i serem Corregio
-
Wegańskie risotto z grzybami
45,-topinamburem oraz emulsją z rukoli, papryki i grzybów
Labels: Danie wegańskie -
Makaron linguine
55,-z polędwicą wołową i krewetkami, grzybami shitake, kapustą pak choi oraz słodko-pikantnym sosem jus z orzechami ziemnymi
Grill
-
Macka ośmiornicy (150 g)
93,-z sosem BBQ, polentą ze szpinakiem i Chorizo, sałatą z sardelami oraz sosem z mleka kokosowego i wędzonej papryki
-
Stek z tuńczyka (180 g)
99,-ziemniaki z kolendrą i Chorizo, sałatą z sardelami oraz sosem beurre blanc z Ikurą
-
Polska polędwica wołowa (200 g)
115,-z ziemniakami Hasselback, szpinakiem, kurkami, sałatą z sardelami i wędzonym sosem demi glace
-
Rib eye steak (300 g)
125,-z ziemniakami Hasselback, szpinakiem, kurkami, sałatą z sardelami i wędzonym sosem demi glace
-
Burger z kotletem z antrykotu (180 g)
46,-w bułce naszego wypieku z serem Cheddar, sałatą rzymską, boczkiem, sałatką szwedzką, prażoną cebulą i sosem chipotle mayo.
Dania główne
-
Pieczony halibut
74,-oraz małże brzytwy i venus podane z jarmużem, purée z dyni i kluskami ziemniaczanymi z kalarepą w sosie z kafiru i mleka kokosowego z curry
-
Dorsz Skrei
72,-podany z Quiche Lorraine, purée z batata i rokitnika, grillowanym kalafiorem i sosem z raków i szafranu
-
Talerz owoców morza
68,-smażone krewetki, kalmary i małże z kapustą pak choi, salami picante i Ikurą, podane z sałatą rzymską i focaccią z Parmezanem
-
Pierś z kaczki Barbarie
72,-z pastrami z kaczki, pączkiem z czerwoną cebulą i wątróbką, batatem, kiszoną dynią, burakami z wędzonym twarogiem i esencjonalnym sosem jus z jeżynam
-
Policzki i boczek wieprzowy
72,-z gołąbkiem z kapusty włoskiej, purée ziemniaczanym 50/50, sosem z musztardy Dijon i grzybowym ragoût
-
Jabłkowa wieprzowina złotnicka
82,-z sosem tatarskim z limonką, ziemniakami z gorczycą i sałatą z maślanką
-
Schab i grasica cielęca
76,-podane z purée z dyni z macerowaną żurawiną, smażonymi ziemniakami, pieczarką portobello, parowanym jarmużem i sosem espagnole
-
Kasza gryczana z miso
43,-kiszone rzodkiewki, purée z batata, Yuba w tempurze i sos z fermentowanej fasoli
Labels: Danie wegańskie
You seem to be short on menu entries. You can start creating them on your dashboard.
Desery
-
Autorski sernik dyniowy 2.0
26,-z lodami z pestek dyni i kaszą gryczaną
-
Tradycyjne ciasto ”Miodownik”
26,-według naszej receptury; z orzechami, żelem z pędów sosny i sorbetem z cytryny
-
Nasza interpretacja ptasiego mleczka
25,-z zieloną herbatą, biszkoptem z pistacji, namelaką oraz sorbetem z marakui i rokitnika
Kids menu
-
Krem z pieczonych pomidorów
17,-z kwaśną śmietaną, Parmezanem i focaccią
-
Dorsz w tempurze
28,-z sosem tatarskim, frytkami stekowymi i surówką z kiszonej kapusty
-
Sznycel z mlecznej cielęciny
30,-z jajkiem sadzonym, ziemniaczanym purée i surówką z kiszonej kapusty
-
Sznycel ze schabu cielęcego
29z jajkiem zielononóżki, maślanym puree i sałatą ze śmietaną i pomidorem
-
De volaille z kurczaka kukurydzianego
27,-z purée ziemniaczanym i sałatką colesław
-
Naleśniki z kremem
19,-z mascarpone, słonym karmelem i lodami waniliowymi
Wine makes every meal an occasion, every table more elegant, every day more civilized. Spróbuj dopasowanych do dań win i szampanów. A do wina polecamy deskę serów szefa kuchni (Brie, Camembert, Scamorza, Emilgrana & Gorgonzola z winogronem, orzechami i pieczywem).
NASZE DANIA
Jeżeli mają Państwo specjalne ograniczenia żywieniowe, alergię lub zalecenia medyczne prosimy o poinformowanie osoby przyjmującej Państwa zamówienie w celu przekazania wszelkich uwag do naszego Szefa Kuchni. Dbając o jakość i płynność podawania dań nie dzielimy rachunków – przyjmujemy natomiast osobne płatności. Do rezerwacji od 10 osób doliczany jest serwis kelnerski w wysokości 10% wartości rachunku.
FILOZOFIA
„Ukryte Rzeki” to nie tylko oczywiste nawiązanie do tajemniczej historii naszego miasta, ale także do bezpośredniej lokalizacji naszej Restauracji nad rzeką Jasień…